Шунката и яйцата полезни за интелекта на децата
Въпреки че не се смятат за най-здравословните храни, шунката и пържените яйца може да имат благоприятни последици, ако се консумират от бременните жени, като повишават интелекта на бебетата, според най-новото изследване, цитирано от британския таблоид "Дейли Мейл".
По принцип бременните жени имат дълъг списък с храни, които не трябва да консумират, тъй като това може да засегне нероденото им дете. Изследователите от университета в Северна Каролина обаче, твърдят, че има определени съставки в шунката и пържените яйца, които може да спомогнат за развитието на мозъка на детето. Субстанцията, открита от изследователите, е от първостепенна важност за развитието на определени зони в мозъка, които са отговорни за способността за запаметяване. Други изследвания са показвали, че съответното вещество може да помогне за понижаване на риска от появяване на сърдечно-съдови заболявания.
БГНЕС
262
0
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар