Шуменски ученици първи в регионално състезание
Първо място заеха шуменските ученици от ПГОХХТ "проф. д-р Асен Златаров" в регионлана надпревара по професионално направление "Ресторантьорство, хотелиерство и кетаринг". Състезанието се проведе преди дни в Добрич и в него се включиха ученици от професионални гимназии от градовете Варна,Бяла, Балчик, Шумен,Добрич,Провадия,Силистра и Търговище. Освен отборното първо място шуменските ученици взеха и призови места. В категория „млад готвач“ най-добър бе Николай Николов,а в категорията „млад сервитьор“ първото място грабна Веселин Атанасов. Мария Райчева зае второ място в категория „млад барман“.
ШУМ.БГ
944
16
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
аз
бравос- то и без това в шумен се търсят само шивачки, барманки и сервитьорки.
фона е прекрасен с тези окапали листа
s-star
Само че за барман или сервитьор,не ти търсят много диплома.Даже - Хич.Всеки които е малко по общителен и работен може да стане.Жалко че не се заплаща добре обаче.Само за слава в някое "гъзарско" заведение в Шумен се работи.Аз и без тия дипломи дето са позирали с тях съм работил всичко това което са го учили.Никой не ме пита какво съм завършил.Стига да не си някой непохватен всичко е ОК.Само хувави спомени ми останаха от тази работа,но не и пари:-)
s-star
Поздравявам за коментарите -> АЗ
Допада ми мисленето и хумора ти:-)
NaI ldiqQqQq
dvamcata po gore deto ste pisali komentar4etata 6to ne doidete da vi e*a p*t*ata mai4ina ...kvo 6e kajete..........i vpro4em neveji idioti takiva tva ne sa diplomi a gramoti...spec za (AZ)i fona dokato si se rajdal e bil prekrasen (na maikati kosmatata pu*ka)
аз
до NaILdigGgGg
много сложно име имаш бе пелтек, като гледам как пелтечиш по неграмотнитети изречения, се чудя колко ли време ти отнема да си кажеш името.
/с позволение на невинния/ морук ха хи ха
hatce
bravo na vas deca
За s-star от Живко
S-star ли си къв си не знам,но ако си бил барман или сервитьор си бил много тъп и не си разбрал как да направиш някой лев,а без пари се чудя и какви са ти спомените??? Таз работа не е за простаци! А по темата искам да кажа,че кадърни готвачи се търсят и са си много добре платени ;)
s-star до Живко
Понеже съм се опитвал да не мамя клиента в грамажа,да не лъжа клиента в сметките,да се старая ревизиите да излизат и всичко да е ОК съм простак,така ли?Кой каза че от тази професия се става богат?Значи трябва да почна да мамя масово понеже съм барман или сервитьор и да се правя на келеш,така ли?Не че не мога,но самия аз не обичам да ме лъжат като седна някъде на заведение защото знам как става,повярвай ми.Когато съм бил на смяна като барман,винаги имаше много клиенти.Защото кафето го правих с 10 грама (точно десет грама),защото водката 100 гр.си беше 100 грама,защото грамажа в кухнята си беше на ниво,защото всичко което сервирах и приготвях беше с нещо повече и после до 1-2 след полунощ не можехме да затворим заведението защото имаше клиенти.Всички бяха доволни и идваха.Не че заплатата ми беше много малка,но не може да се спестява много - това имах предвид.А спомените наистина са много,защото работата с хора ти дава много.Много неща съм научил и много приятелста ми останаха от тогава и то все качествени.Не се оплаквам.А иначе,аз в Шумен не съм видял някъде млади кадърни готвачи.Навсякъде са жени - стари майстор готвачки.
невинния
Тези аз съм ги тренирал.Вечер като си пия ракията те ми сервират под звуците на Хеви метал.ха ха ха