Проучване показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече хранителни вещества, отколкото пресните. Въпреки че повече от 80 на сто от потребителите смятат, че пресните зеленчуци са по-полезни, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества, обясняват учени. Диетологът д-р Сара Шенкер заяви, че хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. "Ние си мислим, колкото по-пресни, толкова по-полезни, но често това не е така", заяви тя. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителни вещества, броколите и карфиола 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко важни вещества. /БГНЕС
Soley