Проучване показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече хранителни вещества, отколкото пресните.
Въпреки че повече от 80 на сто от потребителите смятат, че пресните зеленчуци са по-полезни, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества, обясняват учени. Диетологът д-р Сара Шенкер заяви, че хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. "Ние си мислим, колкото по-пресни, толкова по-полезни, но често това не е така", заяви тя. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителни вещества, броколите и карфиола 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко важни вещества. /БГНЕС
Коментари
Да бе да
Абе вие май съвсем за абдали ни взехте
Dessca
Хм, аз пък се замислих за следното - ако зеленчуците са замразени, когато им е сезонът (лято-есен) е възможно, дори да имато по-приятен вкус от тези домати, тиквички, патладжани и перки, които се предлагат сега по магазаините.
Анонимен
Колега, тук става дума за практиката да се берат полуузрели зеленчуците за пазарска преснинка, докато за шоково замразяване винаги са в перфектна зрялост! Така, че янките може и да са прави в някаква степен. Аз пък най-си обичам нашето градинско производство - няма ГМО, няма нитрати - има само натурални български салати:)))
dang3r.
Tva spored men e vqrno shtoto mrasnite prodavachi PRODAVAT turska ili ne ot dobro mqsto stoka.Tova men mnogo me drazni zashtoto bulgaria stava vse po chujda.