Замразените зеленчуци са по-полезни от пресните
Проучване показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече хранителни вещества, отколкото пресните.
Въпреки че повече от 80 на сто от потребителите смятат, че пресните зеленчуци са по-полезни, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества, обясняват учени. Диетологът д-р Сара Шенкер заяви, че хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. "Ние си мислим, колкото по-пресни, толкова по-полезни, но често това не е така", заяви тя. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителни вещества, броколите и карфиола 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко важни вещества. /БГНЕС
178
4
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Да бе да
Абе вие май съвсем за абдали ни взехте
Dessca
Хм, аз пък се замислих за следното - ако зеленчуците са замразени, когато им е сезонът (лято-есен) е възможно, дори да имато по-приятен вкус от тези домати, тиквички, патладжани и перки, които се предлагат сега по магазаините.
Анонимен
Колега, тук става дума за практиката да се берат полуузрели зеленчуците за пазарска преснинка, докато за шоково замразяване винаги са в перфектна зрялост! Така, че янките може и да са прави в някаква степен. Аз пък най-си обичам нашето градинско производство - няма ГМО, няма нитрати - има само натурални български салати:)))
dang3r.
Tva spored men e vqrno shtoto mrasnite prodavachi PRODAVAT turska ili ne ot dobro mqsto stoka.Tova men mnogo me drazni zashtoto bulgaria stava vse po chujda.