В Китай унищожават отровен лук
Властите в Китай унищожиха близо два тона лук с прекалено високо съдържание на пестициди, след като девет души получиха отравяния от ядене на токсичния зеленчук. Замърсеният с пестициди лук е най-новата сензация в пословично нездравословната китайска хранителна индустрия. Наскоро бяха открити и съдържащ пестициди зелен фасул и масло за готвене, направено от рециклирани хранителни отпадъци. Инспекцията на над 2000 партиди лук на пазарите в източния град Циндао е разкрило 1,9 тона, съдържащи прекомерни нива органичен фосфор, високотоксичен пестицид. Девет души са се оплакали от главоболие, прилошаване и диария, след като са яли в един и същ ресторант. Жертвите са потърсили компенсация от продавача. Службата за контрол на безопасността на храните е създала план за засилване на инспекциите на всички нива на веригата за производство на храни. Китай вече е предприемал засилени мерки за контрол на качеството, но проблемите с хранителните продукти продължават. През 2008 г, млечният сектор беше разтърсен от скандал със замърсено мляко, който доведе до смъртта на шест деца и разболя още 300 хиляди.
АФП
227
0
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар