На Великден в Италия ще обядват паста, агнешко и гълъб-козунак
Въпреки че всеки регион в Италия има собствени рецепти за обеда на Великден, повечето от тях наблягат на агнешкото като основно второ ястие. От известно време насам обаче агнешкото е в центъра на полемики, разпалени от защитниците на животните, които призовават за промени във великденското меню. Без проблеми в това отношение е първото ястие в менюто на италианеца - пастата. Налагат се лазанята, гарнирана с месо или зеленчуци, спагетите и талятелите, приготвени най-вече с доматен сос. За десерт, освен шоколадовите яйца, на масата присъства великденският козунак под формата на гълъб или пък сладкият козунак под формата на агне с бадеми. В Сицилия обаче за десерт предпочитат прочутата Касата сичилиана, приготвена от сладка извара.
Според проучванията, над 8 милиона италианци ще пътуват из Италия за великденската си ваканция, по време на която се очаква хубаво време. В предпочитанията на италианските туристи преобладават градовете на изкуството, вилните селища и курортите на морето и в планината. Близо 11 на сто в повече от миналата година ще бъдат италианските туристи, които ще посетят различни градове на изкуството. 14 на сто в повече пък ще бъдат чуждите туристи.На първо място в посещенията от чужбина са германците - 15 на сто от общия брой туристи на Апенините. После са американците и французите.
218
0
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар