Изследвания, проведени през март 2010 г., показали наличието на следи от заразяване с диоксин в животинските мазнини, произведени от компанията, която сега е в центъра на скандала в Германия, съобщава германският вестник "Хановрше Алгемайне Цайтунг". Според изданието министерството на земеделието в северната провинция Шлезвиг-Холщайн получило резултатите от теста едва в края на декември. Тестът през март, направен от германската компания Harles und Jentzsch, показал, че нивата на диоксин са два пъти по-високи от допустимия максимум, но властите не са били запознати с него, уточнява вестникът. Смята се, че компанията е доставила до 3000 тона заразени мастни киселини на около 25 производители на животинска храна, предназначени само за употреба в индустрията. Заради скандала бяха затворени над 4700 ферми в Германия и той засегна дори Холандия, където също били изнесени заразени продукти. /АФП
Сграда АЛФА