Областната дирекция за безопасност на храните е затворила цех за трайни и малотрайни сладкарски изделия в Шумен, съобщи за ШУМ.БГ директорът на дирекцията д-р Катя Димитрова, без да уточни фирмата. Причините за спиране на дейността на предприятието са нарушено покритие на стени и тавани, влага, плесен, корозирала метална конструкция на прозорци и техническо оборудване. Според проверяващите, цехът не разполагал и с необходимите хладилни съоръжения, а в санитарните възли за персонала няма топла вода и материали за поддържане на хигиена. Опаковъчните материали се държали на пода. Липсва документация за проследяемост на произвежданата стока. Припомняме, че в края на март, заради лоша хигиена, беше затворен китайският ресторант „Пекин“. ШУМ.БГ