ЕС въвежда задължително етикетиране за съдържание на сол, захар и мазнини
Oт 2014 г. Европейският съюз въвежда задължително етикетиране на храни, в което да се описва съдържанието на сол, захар и мазнини. Това заяви във Варна министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.
Това ще се отнася за производителите на хранителни продукти и е взето като решение от Съвета на ЕС. България дори настоявахме за по-ранна дата за задължителното въвеждане на етикетирането, каза министър Найденов.
За прясното месо пък, ще бъде задължително да има на етикет страната, от която е произходът на продукта. Изписването на сол, захар и мазнини е изключително важно за потребителите и за здравословното хранене, обясни министърът. Те трябва да знаят какво точно консумират. България в това отношение е напреднала и го изпълнява, в сравнение с други страни-членки, защото производителите обявяват съдържанието на сол, захар и мазнини.
БГНЕС
190
0
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар