Витамин Е може да направи костите по-слаби, според ново изследване. Това е особено валидно за нежния пол. Въпреки положителния ефект от витамина, а именно забавяне на стареенето, той може да направи костите по-крехки. Ако добавите витамина към ежедневния си хранителен режим, рискът се увеличава с 20%. Особена загриженост в експертите буди откритието, че отрицателният ефект започва след осем седмици. Този витамин се среща естествено в зърнените храни, ядки, зехтин и яйчни жълтъци. Предимствата му са намаляване на опасността от сърдечни проблеми и рак. Освен това витамин Е подобрява когнитивните функции, това е, което помага да поддържате добри умствени способности в напреднала възраст. Статистиката показва, че един на всеки десет участници в проучването взима хранителни добавки, без да подозира, че те могат да вредят на здравето. /БГНЕС