Дегустатор на шоколад сменя изцяло професията си
Известният британски дегустатор на шоколад реши окончателно изцяло да промени професията си. 47 - годишният Ангюс Кенеди се отказва от тестовете на най-различни видове шоколад и от хапването по 900 гр. сладкиши на ден, защото е напълнял с 12 килограма и има опасност да получи инфаркт.
Професионалната си кариера Кенеди е започнал още през 2010 г. Две години по-късно нивото на холестерола на бащата на четири деца е станало опасно високо и той е принуден да напусне "вкусната си работа". "Работата ще ми липсва. Да хапваш шоколада и така да печелиш пари е работата мечта. Имах възможността да ям най-великите и най-вкусни шоколади и естествено да пиша за тях в списанията. Единственият проблем на хапване на шоколад по този начин е напълняването и високото ниво на холестерол. Напълнях и медицинският преглед показа, че артериите ми вече не са здрави" разказва Кенеди, който от 2009 г. е редактор в списание "Kennedy`s Confection".
Сега Ангюс се е отдал на упражнения, за да си възвърне старите килограми. Също така той пише и книга, но не за шоколада, а за това как е помогнал жена му да роди. /БГНЕС
439
0
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар