Няма бизнес, на който ако се вземат 40% от приходите, да не фалира. Това е посланието на производителите на зелена енергия, събрали се на протест пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, предаде репортер на БГНЕС.

Тази сутрин пред сградата на ДКЕВР се събраха около 150 инвеститори и работници в малки фотоволтаични централи. Повод за техния протест даде таксата "Достъп", която в някои случаи може да достигне до 40% от приходите. Протестиращите се обединиха и около твърдението, че размерът на таксите е безпрецедентен за останалите страни от Европа и освен това е в противоречие спрямо българското и европейско законодателство. Изявленията на протестиращите бяха съпроводени и със скандирания "Оставка", насочени към председателя на държавния регулатор Ангел Семерджиев.

Според протестиращите от рестриктивните мерки страдат малките централи, направени от български инвеститори, а мерките могат да доведат до изпадане в несъстоятелност и освобождаване на работни места. Очаквайте подробности. /БГНЕС