Областна дирекция по безопасност на храните в Шумен ще събере на среща представители на ресторантьорския бизнес във връзка с приближаващите коледни и новогодишни празници, съобщиха от ОДБХ. На срещата, която ще се проведе на 29 ноември, от 10.30 ч., в зала "Форум" на хотел "Шумен" ще бъдат дискутирани теми, свързани с регистрацията на обектите и изискванията на дирекцията, както по отношение на хигиената в заведенията, така и за качеството на храните.

Експерти от отдел "Контрол на храните" при Областната  дирекция ще представят изискванията при регистрацията на обектите за производство и търговия с храни и ще се спрат на най-често срещаните несъответствия при извършваните от тях проверки  в заведенията за обществено хранене. Доц. Цветеслава Иванова от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ пък ще представи в лекция по темата „Как храните стават опасни“.

ШУМ.БГ