Не е важно само какво ядете, но и кога го ядете. Това е от ключово значение за намаляването на теглото, показва ново проучване, публикувано в британските медии.

Изследователите открили, че хората, които обядват по-рано през деня е по-малко вероятно да страдат от затлъстяване и да се чувстват подути. В същото време онези, които се хранят в по-късните часове на деня се излагат на по-голям риск от диабет и отслабват по-трудно.

"Това е първото мащабно проучване с участието на 420 доброволци, което доказва, че времето на хранене е от ключово значение на ефекта на диетата и предпазването на организма от диабет", заяви водещият автор на експеримента д-р Франк Шиър.

Според него за "късно обядване" се приемат часовете след 15:00 часа. Това води до по-бавно отслабване и увеличен риск от здравословни проблеми.
БГНЕС