От март пивоварната на Карлсберг България в Шумен възобнови работа, съобщиха от компанията.
След временното преустановяване на производството през зимния сезон, в завода вече започна варенето и бутилирането на популярните марки бира.
Зимната пауза бе използвана за извършване на цялостна диагностика, дейности по поддръжката и обучения, уточняват от Карлсберг.
Според изпълнителният директор Габор Бекефи, през зимните месеци не е допуснат недостиг на любимата бира на българския пазар. „От друга страна се възползвахме максимално от възможността да направим прецизна диагностика, някои реконструкции, както и оптимизация на процесите в пивоварната. Сега производственият ни екип отново е готов да осигури висококачесвено Шуменско за потребителите”, категоричен е Бекефи.
В отговор на очакванията в шуменския регион, първата продукция на пивоварната ще бъде доставена на местния пазар. Веднага след това ще започне и дистрибуцията за други части на страната.
ШУМ.БГ
Коментари
Цоцко
Има бира и сърцето ми направо спира за глъдка шуменска бираааааааа
Анонимен
БРАВО!
Дидо
Най-накрая! С това Благоевградско Шуменско направо ме отказаха от любимата ми марка бира!
Анонимен
"... да направим прецизна диагностика, някои реконструкции, както и оптимизация на процесите в пивоварната ..."
Значи още по-пречистена вода ще почнат да продават.
Шуменец
Шуменско пиво произведено в Шумен е най-качествената бира в България!!!
Бари
Добра новина. Дано никога повече не спира производство.
kiki
Ура, спасихме си емблемата на града!
Анонимен
Хайде сега да пуснат и бирата с качеството отпреди 2-3 години, когато наистина беше най-добрата българска, а не като сегашната благоевградска гола вода с етикет шуменско.
Пешо Хайнекена
По-добре да го бяха затворили завинаги.И без това бирата им не става за нищо и никой не я пие.:)