Прочутата в цял свят италианска марка за кафе Illy лансира качествено нов метод за приготвяне на еспресо. Според експертите той ще направи революция в тази сфера. Новото еспресо се нарича Hyper Espressо. За разлика от традиционния начин, при който еспресото се приготвя в една единствена фаза, сегашното кафе се прави в две фази. Революционният момент в новия метод се състои във водата, която се филтрира под формата на дъжд в праха от кафе, носейки със себе си аромат и пигменти. Във втора камера на чашката чрез емулсия кафето се сдобива с дебела пяна, която е в състояние да устои в продължение на 15 минути. В лабораториите на компанията от град Триест бяха регистрирани неотдавна 114 фактора за „перфектната чашка кафе“. Сред тях са от температурата на водата от 90 градуса до налягането от 9 бара за 30 секунди, което трябва да бъде постигнато. /ПронтоСофия