Във връзка със Световната седмица на кърмене, която се провежда всяка година от 1 до 7 август, Регионална здравна инспекция (РЗИ) съвместно с Училището за бременни към Комплекс за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) и Център за майчино и детско здраве (ЦМДЗ) организират срещи – дискусии, изложби на здравна тематика за ползите от кърменето, отворени врати за консултации и раздаване на здравно-образователни материали. Това съобщиха от здравната инспекция в Шумен.

Тази година седмицата преминава под мотото "Кърмене и работа - напълно възможно!”. Дискусии ще се проведат на 30 юли в Нови пазар от 09,30 ч. в Семейно-консултативен център, а на следващия ден – 31 юли по същото време в СКЦ във Велики Преслав. В Шумен среща-дискусия е насрочена за 4 август от 09,30 ч. в залата на РЗИ - Шумен, пл. „Освобождение“ № 1.

От 3 до 7 август за времето от  09,00 ч. до 16,00 ч. ЦМДЗ отваря вратите си за бременни и майки, които могат да посетят Центъра на ул. „Калоян“ №1, където ще се проведат консултации и демонстрации на кърменето, ще бъдат раздавани и здравно-образователни материали.

На 20 август пък в залата на РЗИ ще има беседа с презентация на тема: „Тютюнопушене и бременност” пред участници в Училище за бременни към Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

По повод Световната седмица на кърменето ще бъдат аранжирани и 3 витрини на здравна тематика за ползите от кърменето, които ще бъдат поставени в АГ комплекс в МБАЛ - Шумен, КСУДС и РЗИ – Шумен.

ШУМ.БГ