Прекратява се обществената поръчка за сметопочистване на 26-те села от общината. Причината е, че предложената от спечелилата фирма „Титан БКС“ е прекалено висока. Това съобщи на пресконференция днес кметът Любомир Христов.

Припомняме, че въпросната поръчка бе обявена от старата кметска администрация през август миналата година. Тя бе с прогнозна цена 2,828 млн.лв и срок на договора 5 години. Кандидатстваха Консорциум „Шумен клинър” ДЗЗД – София, „Технокар” ЕООД – Варна и „Титан БКС” ООД. 

Вчера комисията е изготвила и окончателния протокол и очаквано е класирала „Титан БКС“, въпреки най-високата предложена цена от 2,778 млн.лв. Другите две фирми са дали под 2 млн.лв, но са получили по-малко точки по критерия “Качество на техническата част на офертата”. Той и критерият “Цена” са с по 50% тежест.   

„С мое решение аз ще прекратя процедурата и ще обявим нова с други параметри. Смятаме, че цената, с която е спечелила фирмата, е твърде висока и затова ще обявим нова. Ще я пуснем в най-кратък срок“, каза кметът.

Христов обясни, че новата поръчка ще бъде за много по-малък срок на действие на договора. „Знаете, че има решение на общинския съвет за създаване на общинска фирма за сметосъбиране с тенденция при създаването на такава общинска фирма, тя да поеме обслужването на селата. Ще се постараем да няма прекъсване на процеса на чистене в селата“, каза още градоначалникът.

Към момента 11 села от общината се чистят от „РТК” ООД – Елин Пелин, а останалите 15 - от „Титан БКС“.

ШУМ.БГ