Областна администрация-Шумен ще подкрепи и тази година кампанията „Да изчистим България заедно”, организирана за 4 юни от bTV Media Group за шести пореден път, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

На работна среща днес в Областна администрация беше обсъдена организацията в нашия регион, като представителите на териториалните структури на държавната администрация потвърдиха участието си в кампанията, а областният управител Донка Иванова отправи призив към жителите на област Шумен да се включат в акцията.

Тази година акцентът е поставен върху почистването на защитените територии и природните паркове. Със съдействието на  дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ са определени четири места за почистване на територията на парка - района около Шуменска крепост, летен информационен център до паметник „Създатели на българската държава“, заслон „Диана“ и парк „Кьошковете". 

Кампанията се провежда в навечерието на 5 юни - Световен ден на околната среда.
Екоминистерството като основен партньор на кампанията осигурява ръкавици и чували за участниците.

Всеки, който желае да се включи, може да ги получи на 4 юни в 9.30 ч. на входа на парка „Кьошковете“, уточниха от пресцентъра на областна администрация.

ШУМ.БГ