Над 15 сигнала за опити за телефонни измами в рамките на час и половина са получени в Областната дирекция на МВР в Шумен.

Алоджиите звънят на стационарни телефони. Според сигналите на хората, измамниците се представят за полицаи и твърдят, че е организирана акция за залавяне на телефонни измамници, като молят гражданите да им съдействат.

За целта молят жертвите си, ако получат обаждане от измамници, да хвърлят пари през терасите, за да могат да бъдат заловени. Също така убеждавали хората да се обадят на несъществуващ телефон с номер 054 166.

От полицията отново предупреждават, че няма практика, в която полицаи да искат пари от граждани. “Призоваваме хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни и по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора, мислейки си, че оказват съдействие на полицията”, каза говорителят на полицията Ася Йорданова.

Телефонът, чрез който се осъществява връзка с полицията, е 112. При съмнения за телефонна измама хората могат да се обадят за съвет и на дежурните в полицията на номера 054 877 221 и 054 854 510.

ШУМ.БГ