Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо каза, че заслужено е спечелил наградата на ФИФА за най-добър футболист през 2016 г. Той изтъкна, че се намира в най-силния момент от кариерата си.

"Имаше много съмнения и кампании срещу мен, както във футбола, така и извън него. Искаха да си платя от всички страни, но истината е, че наградата "The Best" беше за най-добрия, който съм аз. Така че съм доволен."

По време на награждаването португалецът съжали за отсъствието на големия си съперник на терена през последните години Лионел Меси и останалите отличени футболисти от "Барселона". Играчите на каталунците останаха в Испания заради важния реванш с "Атлетик" (Билбао) за Купата на краля.

Някои съзряха в думите на Роналдо закачка. "Не, просто казах, че би ми харесало, ако те бяха там, защото гала вечерта щеше да е още по-хубава. Но не съм тъжен, защото след получаването на приза няма как да съм тъжен. По-доволен съм от всякога."

"Това беше незабравима година - както в отборен, така и в индивидуален план. Малко далеч остава предизвикателството да я повторя - мисля, че е почти невъзможно", добави Роналдо.

Преди месец португалецът попадна в центъра на съмнения за укриване на данъци за 150 млн. евро от рекламни договори. Той продължава да твърди, че е невинен, като след награждаването се пошегува, че за този приз няма какво да плаща. "Наградата идва съвсем чиста."

Dnevnik.bg