За около 50 души от селата Дибич, Велино, Градище, Панайот Волов, Салманово, Радко Димитриево, Средня и Черенча и днес няма да има доставка на храна от шуменския Домашен социален патронаж. Услугата не е предоставяна и вчера, няма да бъде предоставяна и утре, като най-вероятно доставката ще бъде извършена в четвъртък, ако времето отново не се влоши. Това съобщи за ШУМ.БГ управителят на Домашния социален патронаж в община Шумен Свилена Евлогиева.

Тя обясни, че причината е тежката зимната обстановка и трудно проходимата общинска пътна мрежа.

В понеделник социалната услуга не е предоставяна и на хората от град Шумен, както и записаните от кварталите "Мътница" и "Макак", и от селата Царев брод и Коньовец.

“Днес храна ще бъде занесена на около 200 души от град Шумен и над 30 души от Царев брод, "Макак", "Мътница" и Коньовец. Осигурени са супа, две готвени ястия и консерва, за да се презастраховаме, тъй като днес прогнозите са отново да има снеговалеж и навявания”, обясни Евлогиева. 

Тя допълни, че за момента няма данни да има проблем с хората по селата, които няма да получат топла храна от патронажа тези дни. “Чуваме се с кметовете по места. Има кой да помогне на хората. Все пак имат и съседи, не са оставени”, обясни Евлогиева.

Тя каза още, че социалният патронаж не е спрял услугата домашни грижи, при която санитари помагат на около 70 нуждаещи се от града.

ШУМ.БГ