Фенове на режисьорът на "Междузвездни войни" Джордж Лукас ще направят музей в Лос Анджелис, посветен на него и на неговата космическата сага, съобщава LATimes.

По първоначална информация, музеят ще бъде на стойност от 1 милиард долара. Симпатизантите на Лукас са на мнение, че това ще бъде един футуристичен музей, който ще събере по-голяма част от колекционерските вещи посветени на Star Wars.

Музеят обаче ще има и много икономически предимства. Изграждането му ще отвори хиляди работни места в калифорнийския град, което ще вдигне още повече икономиката на Лос Анджелис. Самият Лукас заяви, че изграждането на този музей ще бъде финансиран както от щата Калифорния, така и от дарения и продажбата на негови лични вещи.

Лос Анджелис е идеалното място за подобен музей според Лукас и неговите симпатизанти. Hollywood е мястото, където е снимана поредицата за "Междузвездни войни",а инициаторите на проекта предвиждат милиони хора годишно да посещават музея, като по този начин много бързо ще бъде възстановена сумата за неговото изграждане.

Actualno.com