1000 бали люцерна, 2000 бали слама, доилен агрегат и около 400 кв.м. покривна конструкция са унищожени при пожар в стопански двор в село Климент, съобщиха от полицията.

Пожарът, причините, за който се изясняват е станал вчера малко след 10 часа. Към мястото са насочени два противопожарни екипа от районната служба в Каолиново. Поискана е и помощ от екипи на пожарната в Нови пазар и Шумен, тъй като пожарът бил съпроводен от много силен вятър. Спасени са обор, 72 крави и 35 телета, собственост на 57-годишния И.И. от село Климент. За гасенето на пожара огнеборците са ползвали 74 тона вода.

В неделя на още осем сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи от РДПБЗН- Шумен. Погасени са пожари в сухи треви в местността “Божковец” край село Риш, в ж.к. “Тракия” на поляната до “Пътна полиция” в Шумен и на ул. ”Кольо Фичето. Погасен бил и пожар в комин в Нови пазар.

В съботния ден в Шуменско са погасени два пожара, единият в помещение за животни на ул. ”Албена” в село Стоян Михайловски, при който са унищожени 15 бали фураж, заради  деца играли си с огън, а вторият гасен пожар е на запален комин в Нови пазар.

ШУМ.БГ