Аз съм Гергана Савова и съм завършила специалност „История“. Имам  магистратури по „Археология“ и  по „Регулиране и контрол в системата на социалните дейности“. Работя  в Дом за деца лишени от родителска грижа във Велики Преслав. В коалицията съм представител на  БЗНС.

Аз съм д-р Димитър Димитров. Работя като анестезиолог в МБАЛ-Шумен. Ежедневието ми е свързано с непрестанна борба за спасяване на човешки животи. Представител съм на ДБГ.

Какви разговори водите на вашите срещи с избиратели, за какво ви питат хората  и какво искате да стигне до тях?

Гергана Савова: На срещите представям част от предизборната програма на коалиция “Реформаторски блок–Глас народен” - повишаване на  прага на ДДС от 50 000 лв. на 200 000 лв.  и намаляване на ДДС от 20 % на 18 %. Бюджетът  за образование да  достигне   4,5% от БВП /сега е 3,6%/. Това може да стане с устойчива образователна реформа и стимулиране на учителите.  Разбира се, това финансиране на училищата, трябва да е обвързано с качеството на образованието. Реформаторският  блок обявява война на неграмотността. Хората споделят страха си от нарастващата битова престъпност. Това също е  част от грижата за хората.

Д-р Димитър Димитров: Разговорите, които водим на срещите с избирателите, са свързани със ситуацията, която в момента е в болницата и напрежението в нея. Това е основното, което ме питат. Страховете на хората са свързани с оцеляването на болницата, с бъдещето на хората, които работят в нея и дали ще има адекватно здравеопазване.

Коя е секторната политика, за която ще работите в парламента, идеите ви за нея?

Гергана Савова: Мога да бъда полезна в социалната сфера  и в социалните услуги, които вярвам, че са в помощ на хората. Национален приоритет трябва да бъде  образованието. Този приоритет върви заедно със здравеопазването и с развиването на социалната система.

Д-р Димитър Димитров: Секторната политика, в която ще работя, е здравеопазването. Свързване на резултатите със заплащането по ясни критерии, абсолютна прозрачност и отчетност. Привличане на млади медицински специалисти и осигуряване на жилища за тях от общинския жилищен фонд. Да се отпускат кредити за млади специализанти. Младите лекари отиват в чужбина, защото там специализирането е безплатно. Трябва да се повиши събираемостта на здравните вноски.

На какво залагате в предизборната кампания?

Гергана Савова: Човечност и толерантност. Да отстоявам интересите на избирателите ми в парламентарната борба.

Д-р Димитър Димитров: Честност и откритост.


Какво в българската политика не ви харесва и искате да промените?

Гергана Савова: Всички в българската политика трябва да започнат да мислят, защото нашите деца са безразлични към страната си. Те се образоват тук и заминават в обетования рай. Гласът за коалиция “Реформаторски блок – Глас Народен” е единствения верен избор на младите и амбициозни българи, които искат да отглеждат децата си в родината и да живеят нормално.

Д-р Димитър Димитров: Най-вече, че има частни корпоративни интереси, прикрити зад политическа формация.

За Гергана Савова гласувайте с № 21 в интегралната бюлетина и преференция  10

За д-р Димитър Димитров гласувайте с № 21 в интегралната бюлетина и преференция 9

Пресцентър на коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“