Досъдебно производство е започнато срещу 33-годишен жител на село Памукчи, който след употреба на алкохол сътвори екшън по улиците на Нови пазар и се укри от полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След 04:00 часа на 19 март полицейски екип, който работил по пътната безопасност в Нови пазар забелязал мъж във видимо нетрезво състояние, който излязъл от нощен клуб и се насочил към паркиран в близост Фолксваген Голф.

След като потеглил униформените му подали сигнал със стоп палка, но водачът не спрял и ускорил скоростта си на движение. Пътните полицаи го последвали, подали му сигнали със звукова и светлинна сигнализация, но мъжът не намалявал скоростта и не спирал. Преминал през шест кръстовища в града, без да спре на знак СТОП, а на кръстовището на ул. ”Плиска” с ул. ”Македония” блъснал два контейнера за смет и ги разпилял.

Продължил да се движи и се насочил към черен път за гр. Плиска. На изхода на този път го чакал друг полицейски екип. Полицаите му подали сигнал за спиране с палка, но водачът отново не спрял. Продължил по друг черен път към село Памукчии, след което се укрил.

Установен е и е призован в полицейското управление в Нови пазар. Първоначално отричал, но след това признал, че същата вечер бил употребил алкохол, затова не спрял.

На С.Х. са съставени 13 акта за установени административни нарушения. Сред нарушенията са управление на автомобил без книжка,  неспиране на стоп палка и шофиране след  употреба на алкохол.

Водачът никога не е притежавал шофьорска книжка. Мъжът е с условна присъда за управление след употреба на алкохол над 1,2 промила. 

ШУМ.БГ