Коалиция „ АБВ-Движение 21“ закри официално националната си кампания за Северна България в Шумен. Залата на читалище „Добри Войников“ се оказа малка, за да събере членове и симпатизанти, граждани, приятели на коалицията, които дойдоха да подкрепят водачите на листите и кандидатите за народни представители от Шумен, Разград, Силистра, Русе, Добрич, Велико Търново, Варна.

Да подкрепи отбора на модерните в ляво в Шумен пристигна и президентът на Република България в периода 2002 – 2012 г., основателят и почетен председател на ПП АБВ Георги Първанов.

Отборът на кандидатите за народни представители от Северна България представи домакинът на срещата д-р Марин Киров, водач на шуменската листа, заместник- председател и председател на Правния съвет на ПП АБВ.

Той покани на сцената Магдалена Боева, Яница Йорданова, Кирил Кирилов, Милена Добрева и Христо Йорданов от шуменската листа и водачите на кандидатите за депутати – доц. Георги Кючуков на Силистра, Християн Калчев на Разград, Йорданка Георгиева на Търговище, адв. Милко Пенчев на Добрич, Николай Илчев на Велико Търново.

„Приятели, вие сте хора, които тежите на място, през дните на предизборната кампания вие дадохте вашето време за нашите ценности и идеи, вие дадохте вашата подкрепа, дадохте част от вашия живот за тази кампания и аз ви благодаря от сърце“. С тези думи Марин Киров се обърна към своите колеги - кандидати за депутати, към членовете и симпатизантите.

Той благодари на основателя и идеолога на ПП АБВ Георги Първанов. „Това за мен е човека, с който се запознах преди 3 години, не го познавах до тогава. Той повярва в мен и инвестира с цялата си мъдрост и човещина – благодаря ви“.

В словото си Марин Киров каза, че е чест за него да е водач на листата на коалицията в Шумен. "Аз не съм от Шумен, но познавам много добре проблемите тук. Работих по време на кампанията и ще продължа да работя с хъс, енергия и открито лице за града, защото нито аз, нито моето семейство, нито партията и коалицията, нито моите приятели от шуменската листа и от града, не сме участвали в разграбването на Шумен. За мен големите проекти на града - пречиствателната станция, спортната зала, новите предприятия не са просто пари, които да бъдат усвоени, за мен тези проекти са бъдеще за всички нас – младите хора, пенсионерите, хората в риск, хората с увреждания“, каза той.

Киров бе категоричен, че коалиция „АБВ-Движение 21“  закриват една силна кампания в региона и в България. „Нашите прояви тук, в града, където се е играл първия театър, където има два храма, единият строен по времето на Османската империя, бяха - символи. Гледахме постановката „Големанов“ и си пожелахме на 26 март да не допуснем „големановци“ в политиката, във В. Преслав организирахме волейболен турнир, който аз нарекох амбициозно „Родина“ срещу уредения мач в политиката. В Нови пазар и Каспичан дебатирахме по проблемите на новото регионално развитие за силни региони, за реално истинско местно самоуправление, в което и най-малката общност може сама да решава своите проблеми“, каза водачът на шуменската листа.

Той се спря и на акценти от програмата на коалицията. Като юрист, защитил докторска дисертация по правни науки и работещ в сферата на управлението на интелектуалната собственост засегна необходимостта от спешен законопроект за гражданските фалити и регулиране дейността на частните съдебни изпълнители. „На всички наши срещи тук и в цяла България говорим за нашите идеи за закона за граждански фалити, за ЧСИ. Колко от другите партии заявиха пред гражданите какво конкретно могат да свършат в първата седмица от влизането в Народното събрание“, попита той и бе категоричен, че от първия ден коалиция „АБВ – Движение 21“ е готова да внесе законопроект за гражданските фалити и регулиране на дейността на Частните съдебни изпълнители, за да се спрат злоупотребите в сектора.

Приятели, ние в АБВ-Движение 21 показваме с действията си, че вървим към промяната. Интересно е новите за политиката лица да поемат отговорността да върнат в употреба ценности като родолюбие равенство справедливост достоен живот. С тази отговорност ние сме се отправили към победа. Социолозите вече не могат да ни крият, те ни признават и нашата парламентарна група има своето подобаващо място в НС. Вярвам, че след всички прояви по време на предизборната кампания, сега ни остава най-голямата и тя предстои на 26 март, когато сме поканили повече от  200 000 човека  да ни подкрепят с номер 8 и ние  ще победим, не просто с численост, а с младост опит и умения“, завърши словото си Марин Киров.

Георги Първанов поздрави присъстващите и увери, че с номер 8 коалиция „АБВ-Движение 21“ ще успее да създаде силна и успешна парламентарна група. Група, която да може да наложи автентична, но и модерна лява социална политика в новия парламент.

„Това е промяната, която вие очаквате - младите хора начело на листите в един сериозен баланс с по-опитните,  утвърдените. Всички те са успяващи наши сънародници, кадърни, доказани професионалисти, хора почтени, истински родолюбци. Това е политиката на коалиция „АБВ-Движение 21“, каза в приветственото си слово Георги Първанов.

Пресцентър Коалиция „АБВ-Движение 21“