Ръководството на община Шумен реши проблема с 13-те незаконни гаража на „Цар Иван Александър“ 116. Правото на строеж за всеки от тях ще бъде обявено на търг срещу 3 000 лв. 

Проблемът не можа да намери решение през целия втори мандат на бившия кмет Красимир Костов. За няколко години той издаде 4 заповеди за премахването на ламаринените гаражи, но живущите в блока така и не ги събориха.

13-те парцела от по 18 кв.м са І категория, І оценителна зона, и за тях общинският отдел „Местни данъци и ТБО“ изготвил данъчна оценка, като я определил на 2723,20 лв. След това независим оценител определил пазарната цена на правото на строеж на 3 000. Тази ще бъде и началната тръжна цена.

"Виждаме какво се случва с паркирането по улиците, особено в централната част. Смятаме, че тази процедура е добро съчетание на възможност за общината и едновременно за намиране на решение на стар проблем“, каза за ШУМ.БГ заместник-кметът по Икономическо развитие Росица Антонова

Пускането на търг на правото на строеж не означава узаконяване на съществуващите гаражи. Процедурата е открита за всеки и така е възможно за гараж на атрактивно място в идеалния център на Шумен да се борят различни граждани или фирми.

ШУМ.БГ