Неймар остана извън състава за мача с "Реал". Бразилецът, който има наказание от три мача в Примера дивисион, пътува с отбора до Мадрид, но от клуба са взели решение той да бъде включван, за да "не се измества спортният фокус".

"Заради несигурността, която се дължи на липсата на ясен отговор на Испанския спортен трибунал (TAD) 12 часа преди двубоя, и за да не се измества спортният фокус, клубът реши да не включи Неймар в състава", обявиха каталунците в становище тази сутрин.

От клуба добавят, че са "неприятно изненадани" от това, че TAD е отказал да извърши юридическите си функции. "Нещо, което нанася вреда върху двата клуба и самия мач", се казва още в становището.

В събота трибуналът свика извънредно събрание, за да разгледа жалбата на "Барселона". То обаче не се състоя заради отсъствието на двама от седемте членове. TAD е изпратил писмо до клуба, в което се казва, че най-добре ще е, ако бразилецът не играе.


Неймар получи наказанието си след мача с "Малага", загубен от каталунците с 0:2. Наказанието му се състоеше от един мач заради червения картон и два заради иронични аплодисменти към четвъртия съдия. Клубът опита да използва вратичка и юридически похвати, за да атакува втората част от санкцията и в същото време да "замрази" наказанието, за да може Неймар да играе.

Дневник