Един пиян и трима без свидетелство за управление на автомобил са хванати да шофират от петък до неделя в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

На 22-ри около 21,15 часа на ул. ”Георги Димитров” в село Мараш катаджии спрели за проверка Ситроен ЗХ. Зад волана бил Т.Т. /на 27 г./ от Шумен. Тестът с дрегер показал, че младият мъж шофира с 1,88 промила алкохол. Той отказал да даде кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 

В петък следобед на ул. ”Шейново” в Нови пазар за проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. Изяснено било, че К.А. /на 35 г./ от Нови пазар управлява без да притежава свидетелство за управление и в едногодишен срок от наложено за същото нарушение административно наказание.

Бързо производство е започнато и срещу 63-годишен шуменец, който при проверка в 16,50 часа в петък бил хванат без документи зад волана на лек автомобил Пежо 207. В.И. също никога не бил изкарвал книжка и бил в срок на наложено административно наказание за същото деяние.

В събота около 16,10 часа на ул. ”Марица” в село Овчарово за проверка бил спрян лек автомобил Фолксваген Венто с шуменска регистрация. Зад волана бил местния жител С.С. /на 32 г./. Той не представил шофьорска книжка, а след справка станало ясно, че управлява в срок на наложена принудителна административна мярка за временно отнето свидетелство заради неплатени глоби. 

ШУМ.БГ