16 училища са заявили, че ще се включат в традиционната Панорама на средните училища в област Шумен, която тази година ще се проведе на 27 април, съобщиха от Регионално управление на образованието /РУО/ - Шумен. От 9,30 до 16,30 ч. в залата на Военния клуб бъдещите гимназисти и техните родители ще могат да получат информация, свързана с кандидатстването им след основно образование.

15 са училищата от област Шумен, които ще се включат в Панорамата със свой щанд. Участие ще има и от Добрич – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, съобщи за ШУМ.БГ Машка Крумова, старши експерт “Професионално образование” в РУО-Шумен. Тя уточни, че от Шуменска област ще участват 8 професионални гимназии, от които пет от град Шумен, две от Велики Преслав и едно от Нови пазар. Освен това свой щанд ще имат и две профилирани гимназии /ПГПЧЕ „Ниола Вапцаров“ и ППМГ“Нанчо Попович“/, както и пет средни училища.

„В традиционната панорама ще участва и Центърът за кариерно ориентиране. Той ще консултира учениците, за да направят своя информиран избор за своето професионално образование. На учениците и техните родители ще бъде предоставена актуална информация за профилите и специалностите от професии, както и реда и условията за кандидатстване“, каза още Крумова.

ШУМ.БГ