Прокуратурата в Берлин повдигна обвинение за тежка телесна повреда срещу Светослав Стойков, който ритна жена в метрото през есента на миналата година, пише германското издание "Шпигел".


Действията на прокуратурата идват шест месеца след инцидента, отбелязва германският вестник "Ди Цайт", който отбелязва, че предстои да му бъдат повдигнати и обвинения за два случая на ексхибиционизъм, без да съобщава подробности.

На 27 октомври Стойков безпричинно събори с ритник жена в берлинското метро. На записи от камерите за видеонаблюдение в метрото се вижда как пострадалата тъкмо слиза по стълбите към перона, когато е ударена в гърба и пада. По-късно властите съобщиха, че при падането жената е получила наранявания на главата и има счупване на едната ръка.

Обвиняемият в момента е задържан, а прокуратурата не уточнява кога ще започне процесът, пише многотиражният вестник "Билд". Ако бъде признат за виновен, наказанието му ще е между шест месеца и десет години. Малко след като германските власти го арестуваха на берлинска автогара през декември, представители на прокуратурата обявиха, че са му повдигнати обвинения за телесна повреда, но информацията не се потвърди.

 Дневник