Британският изпълнител Елтън Джон отмени всичките си концерти до края на месец май след прекарана "потенциално смъртоносна" инфекция, съобщиха представителите на звездата, цитирани от "Ройтерс"..

70-годишният британски музикант се почувствал зле на полета към дома си след скорошното си южноамериканско турне и прекарал две нощи в интензивно отделение. В момента се възстановява в дома си, след като е бил изписан на 22 април.

Според изявлението Джон се е заразил "необичайната бактериална инфекция" по време на южноамериканското си турне, което свърши с концерт в Чили на 10 април. Болестта не е идентифицирана.

"Инфекции от този род са редки и потенциално смъртоносни", пише в изявлението, добавяйки, че времето, което е прекарал в интензивното отделение е било последвано от "удължен престой в болница".

Очаква се Джон напълно да се възстанови, но е отменил концертите си в Лас Вегас за април и май, както и шоуто в Бейкърсфилд, Калифорния на 6 май.

Джон се извини на феновете си за разочарованието, добавяйки в съобщението: "Изключително съм благодарен на медицинския екип за отличната им грижа."

Очаква се музикантът да изнесе концерт в Туикенхам, Великобритания на 3 юни, с което да продължи изпълненията си.

Елтън Джон, носител на награди "Грами", "Оскар" и "Тони" за работата си във филми и театрални постановки, се труди над музикална интерпретация на комедийната драма "Дяволът носи Прада" за "Бродуей".

Dnevnik.bg