Министрите в кабинета "Борисов 3" може да бъдат обсъждани едва на 3 май, като самият кабинет трябва да бъде гласуван на 4-и или 5-и. Това се разбра от думите на бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев. "Темата министри не е отваряна. Нито едно физическо лице не е обсъждано. Това е лично по мое настояване и се радвам, че патриотите го приеха", каза Борисов. Според него по-важното било да се завърши коалиционото споразумение с механизмите, с които ще работи кабинетът, което още не е подписано.

"Министри най-лесно се слагат, защото най-лесно се махат. Затова тях последни", каза Борисов.

Борисов, който беше заедно с Цветан Цветанов, разказа, че са заявили на президента, че ще изчистят всички детайли в коалиционното споразумение и ще проиграят всички възможни конфликтни ситуации по време на едно управление, за да може да бъде стабилно в рамките на 4 години.

"За разлика от много други ние отчитаме успехите и приемаме неуспехите с достойнство. Чух от нашите колеги от опозицията, че щели да помагат по важни за страната теми. Пореден популизъм, поредно хвърляне на прах в очите", каза Борисов. Той добави, че една от най-важните теми в държавата е председателството на Съвета на ЕС. "Затова предложихме най-конструктивното - да се обединим около тази тема. Отговора го чухте преди половин час. Каква конструктивна опозиция", попита риторично Борисов по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова, която се срещна с Радев преди него.

Според Борисов още не е заглъхнало ехото от победата на предсрочните парламентарни избори на ГЕРБ и е започнало да се говори за предсрочни. Той определи поведението на БСП като безотговорно.

В президентството има здравомислещи хора и можем да положим общи усилия по забатачените теми, каза Борисов. С президента са разговаряли за Закона за концесиите, за вероизповеданията, бойните машини и доходите, както и инвестициите и отделните проекти.

Dnevnik.bg