Бронзовият медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев ще се изправи срещу поляка Якуб Войчек в един от подгряващите мачове преди двубоя в тежка категория между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън.

Съперникът на по-малкия от братята Пулеви беше сменен днес, след като първоначално обявеният му опонент Мустафа Хамиче от Франция се отказа от гала вечерта в зала "Арена Армеец" в петък.

"Хамиче се е наранил на една от последните си тренировки", обясни Нисе Зауерланд по време на съвместната пресконференция на Пулеви и Джонсън. Единият от собствениците на германския клуб "Зауерланд", който представлява двамата българи, добави, че е възможно французинът да се е уплашил, че ще се боксира на българска земя.

Якуб Войчек е на 27 години, като има 28 мача на професионалния ринг. Той е загубил 18 от двубоите си, като два пъти е бил нокаутиран. Има осем победи, четири от които с нокаут, а две от срещите му са завършили без победител.

В момента полякът е в серия от три последователни поражения, като две са дошли през тази година. Отказалият се Хамиче има шест професионални срещи, в които е записал четири победи и две загуби.

"За сегашния съперник нямаме никаква информация, защото смяната стана буквално преди час", заяви Тервел Пулев на пресконференцията. "Това, че има отрицателен баланс, не означава, че е слаб боксьор и в никакъв случай няма да го подценя", допълни той.

Българският боксьор ще изиграе третия си мач на професионалния ринг. Първият му беше в предишната гала вечер на Кубрат Пулев в София, когато нокаутира хърватина Томислав Рудан в третия рунд, а вторият - в Берлин в началото на този месец, когато победи грузинеца Рамази Гогичашвили с нокаут в първия рунд.

Тервел Пулев изрази задоволство от направената подготовка в Германия. "Тренирах с Ули Вегнер, направих доста спаринги и съм добре подготвен. Готов съм да изиграя и цял мач, ако се наложи", каза още 34-годишният българин.

Dnevnik.bg