Гамата от М-модели на БМВ се допълва с лимитирана серия на M4. Моделът с допълнителното означение CS към познатото име, дебютира на автосалона в Шанхай и ще се произвежда в лимитирана серия до 2019 година.

С автомобила спортното поделение БМВ M GmbH въвежда нови означения на моделите си. Над базовите М автомобили вбъдеще ще бъдат позиционирани мощните версии Competition. Над тях ще са разположени специалните CS модели.

Новото БМВ M4 CS ще се задвижва от шестцилиндров редови двигател с двойно турбо. Спрямо M4 с пакет Competition мощността на модела е повишена до 460 конски сили (плюс 10 к.с.), а максималният въртящ момент до 600 Нм (плюс 50 Нм). Средният разход на гориво е 8.4 л/100 км.

Новото БМВ M4 CS се ускорява от 0 до 100 км/ ч за само 3.9 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно до 280 км/ч.

Автомобилът е максимално олекотен, като за целта предният капак, покривът, предният сплитер, задният спойлер, задният дифузор и дори карданният вал са изработени от карбонов композит. Резултатът е собствено тегло от само 1580 кг.

Тапицериите на вратите също са леки, като са изработени от пресовани естествени влакна. Предният сплитер и спойлерът на задния капак са с ново оформление и осигуряват по-силно аеродинамично притискане.

Специално за модела са разработени нови алуминиеви джанти с DTM дизайн. Те са с размер 19 цола отпред и 20 цола отзад. БМВ M4 CS ще се предлага в два разработени за него цвята - San Marino Blue металик и Lime Rock Grey металик.

В интериора на новото колата доминира комбинацията от спортно-изискана Alcantara и кожа. Специалните М спортни седалки са с олекотена конструкция с ексклузивна тапицерия от кожа Merino и Alcantara.

Dnevnik.bg