"Барселона" победи със 7:1 "Осасуна" в среща от 34-ия кръг в Примера дивисион. С успеха си каталунците събраха три точки повече от "Реал", който обаче има два мача по-малко.

Шампионите преминаха границата от 100 гола през сезона в първенството, като головата им разлика вече е 101:33.

По два гола вкараха Лионел Меси, Андре Гомес и Пако Алкасер, а Хавиер Масчерано се разписа от дузпа, като това му беше първият гол за "Барселона". За баските Роберто Торес намали за 1:2 в началото на второто полувреме. 

Срещу последния в Примера дивисион "Барселона" беше само с един от тримата си звездни нападатели. Меси, който преди мача беше почетен по случай 500-ния си гол за клуба, вкара два гола за час игра и беше сменен.

"Барселона" имаше пълно превъзходство през цялата среща. Меси даде преднина на шампионите в 12-ата минута, когато напредна, дриблира и прехвърли вратаря на съперника Салваторе Сиригу. В 30-ата Гомес удвои, като засече подаване на Иван Ракитич от дясно.

В началото на второто полувреме Торес вкара от фаул, като след удара му се получи рикошет в стената.

Пике стреля в гредата в 56-ата минута след ъглов удар, а топката попадна в Гомес, който вкара. Пет по-късно Меси направи едно от характерните си движения наляво по защитата и стреля в долния ъгъл на вратата за 4:1. След още три минути Алкасер получи в наказателното поле и отблизо преодоля Сиригу.

Масчерано изпълни точно дузпа за 6:1 в 67-ата минута и така в 319-ия си мач дочака първия си гол за "Барселона". Малко преди края на мача Алкасер беше изведен в добра позиция, напредна, излъга вратаря и вкара. 

Дневник