Среща с изпълнителния директор на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов поискаха общински съветници. Поводът за срещата е финансовата загуба от 1,5 млн.лв. на здравното заведение.

Съветниците обявиха намерението си по време на приемането на отчета на търговските дружества, в които община Шумен е едноличен собственик или съдружник.

Въпреки че в дружествата МБАЛ и ВиК, общината има най-малко дялово участие в сравнение с останалите, съветниците разискваха най-много състоянието на болницата и водоснабдителното дружество.

Според Валентин Велев финансовото състояние на болницата е много тревожно. Велев поиска да се разисква и въпросът за сливането на болниците в Шумен и Нови пазар, което според него, не е било добър ход.

Добромир Драев подхвана въпроса за лошото финансово състояние на „ВиК-Шумен“. Според Драев дружеството умишлено се води към фалит, като прозря в това частни интереси.

„При един фалит на дружеството не се знае каква ще стане цената на водата“, каза Драев и призова Общинския съвет да има воля и да търси решение по въпроса за водата на Шумен.

По отчетите на останалите дружества общинските съветвици не дебатираха и ги приеха с 37 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

Припомняме, че според годишните отчети „ВиК-Шумен“ ООД и „МБАЛ-Шумен“ АД търпят големи финансови загуби през 2016-та, а на печалба са „ДКЦ-I-Шумен“ ООД, „КОЦ-Шумен“ ООД и „Индустриален парк-Шумен“ АД.

ШУМ.БГ