Израелски въздушен удар е поразил склад за оръжия, използван от ливанската групировка "Хизбула" край летището в Дамаск, съобщи източник от разузнавателна организация в региона, цитиран от "Ройтерс".

До тази точка Техеран доставя оръжия с търговски и военни самолети за подкрепяната от ислямската република организация, обяви източникът, без да съобщава подробности.

Ливанската организация се сражава на страната на режима на Башар Асад в сирийската криза.

Твърдението на разузнавателния източник дойде, след като базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека, която наблюдава конфликта, съобщи за силна експлозия в района на международното летище в Дамаск. Тогава телевизия "Ал Манар", която е свързана с "Хизбула", обяви, че взривът е резултат от израелски въздушен удар.

Говорител на израелските въоръжени сили обаче каза, че "няма как" армията да коментира подобни твърдения. Политиката на Тел Авив е да нито да потвърждава, нито да отрича информация за подобни въздушни удари.

Вестник "Джерузалем пост" същевременно цитира израелския министър по въпросите на разузнаването Израел Кац, заявил за местни медии, че атаката отговаря на политиката на Израел да не позволява мощни оръжия да достигат до "Хизбула".

Дневник