"Сити" и "Юнайтед" завършиха при равенство в дербито на Манчестър. Двубоят, който беше отложен от 26-ия кръг на Висшата лига, се изигра на "Етихад" и завърши 0:0. "Гражданите" атакуваха повече, особено през второто полувреме, но "червените дяволи", които завършиха мача с 10 души, удържаха натиска. Маруан Фелайни беше изгонен заради удар без топка срещу Серхио Агуаро.

Двата отбора запазиха четвъртото и петото си място в класирането, като разликата помежду им е една точка.

"Сити" владееше топката 65% и беше отправил общо 18 удара, но трудно стигаше до чисти голови положения. Докато "Юнайтед" имаше пет, като само един беше в очертанията на вратата дело на полузащитника Хенрих Мхитарян през първото полувреме. Арменецът стреля сам срещу Клаудио Браво, но вратарят се справи. 

Нападателят на "гражданите" Агуеро беше най-голямата заплаха за съперника. Аржентинецът отправи общо седем удара – повече от всеки друг футболист срещу "червените дяволи" през този сезон. Той пропусна много добра възможност в 10-ата минута, когато засече центриране на Кевин де Бройне отдясно, но от близо не намери очертанията на вратата.

В 32-ата минута Агуеро финтира с едно движение Блинд и Ерера и прави силен удар от границата на наказателното поле, топката обаче мина над вратата.

Минута преди края на редовното време Ерера пропусна може би най-доброто положение за "Юнайтед". Полузащитникът засече с глава центриране от пряк свободен, след като беше оставен непокрит на далечна греда, но с глава прати в аут.

През втората част действията се развиваха предимно в половината на "червените дяволи". В 67-ата минута защитникът Николас Отаменди с глава прави над вратата след центриране от ъглов. След това последваха спасявания на Давид де Хея, при който той не се затрудни.

Десетина минути преди края на редовното време вратарят на "Сити" Браво се контузи. Той получи травма в десния крак, след приземяване, когато хвана топката след корнер, изпълнен от Маркъс Рашфорд. Брано беше изнесен с носилка, а на негово място влезе Вили Кабайеро.

В 84-ата минута Фелайни беше изгонен с директен червен картон, защото удари с глава Ауегро точно пред съдията Мартин Аткинсън. Точно преди тази случка, белгиецът препъна отзад аржентинецът и получи жълт картон, след което Агуеро провокира съперника си, като се опита да му изкара още едно официално предупреждение.

Фелайни получи червен картон за трети път във Висшата лига. Последно той беше изгонен през май 2015 г.

В първата минута на добавеното време влезлият като резерва Габриел Жезус прати топката във вратата на Де Хея, но бразилецът беше в засада. 

Дневник