Кубрат Пулев излиза днес за втория си професионален мач на българска земя. 35-годишният боксьор се изправя срещу американеца Кевин Джонсън на ринга в зала "Арена Армеец" в опит да постигне 25-ата си победа в 26 двубоя.

Пулев ще защитава интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA), а при успех тази вечер ще е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която ще бъдe заложена в сблъсъка между Антъни Джошуа и Владимир Кличко в събота, 29 април.

Джонсън има 30 победи, равенство и седем загуби в 38 мача на професионалния ринг. 37-годишният американец ще изиграе втория си двубой, откакто поднови кариерата си след почти двегодишно отсъствие, последвало загубата му от Антъни Джошуа с технически нокаут във втория рунд през май 2015 г. 

Джонсън има богата визитка, като се е изправял срещу част от най-големите имена в тежката категория през последното десетилетие. Загубил е обаче всеки един от тях, а въпреки че изглежда в доста по-добра физическа форма от предишния опонент на Пулев - Самюел Питър, крайният изход от тазвечершния двубой изглежда предизвестен.

Преди победата си срещу Джамал Уудс през март американският боксьор имаше серия от четири последователни загуби и общо шест в рамките на седем двубоя - срещу Джошуа, Мануел Чар, Дерек Чисора, Кристиан Хамер, Тайсън Фюри и Тор Хамер.

"Кой е по-боксьор от Джонсън и Самюел Питър не мога да кажа. И двамата са добри, но Джонсън е по-добре подготвен според мен. Съперникът ми е опитен, има характер и е изиграл повече мачове от мен в професионалния бокс. Не е лесно да бъде пречупен такъв противник, но в петък ще покажа как се прави. Той е боксьор, който ще опита всичко, но няма да успее", каза Пулев в навечерието на мача.

Букмейкърите го определят като абсолютен фаворит. Залог за успех на българина се приемат при коефициенти между 1.01 и 1.02, или между една и две стотинки чиста печалба при един заложен лев. Шансовете на Джонсън са оценени с коефициенти между 15.00 и 21.00.

"Щастлив съм, че се завръщам на високо ниво и искам да покажа, че с мен не е свършено", закани се Джонсън на пресконференцията. Той сподели, че голямата му цел е стигне до втори мач с Антъни Джошуа и да вземе реванш.

При вчерашния кантар американецът нарече Пулев анимационен герой и заяви, че не го е страх от българина и от публиката. "В петък ще го разбия и ще го накарам да се откаже. Може да се случи в петия, седмия или 12-ия рунд. Единственото, което има значение, е, че ще отнеса пояса у дома."

Джонсън обяви, че се чувства отлично подготвен и че е направил една от най-добрите подготовки за мач в кариерата си. Той даде пример с двубоите срещу Джошуа и Чисора, когато по думите му е имал само две-три седмици за тренировки.

Кантарът показа, че Пулев е с 3.5 килограма по-тежък от своя съперник. Джонсън, който заяви, че никога не е бил толкова лек, тежи 112.5 килограма. Българският боксьор е точно 120 килограма, или с 5.4 килограма повече, отколкото преди мача с Питър.

Гала вечерта, в която ще участва и Тервел Пулев, ще започне в 19.00 ч. и ще бъде предавана пряко по "Диема спорт 2". Двубоят на Кубрат Пулев е последен в програмата и се очаква да започне около 22.00 ч. Концертът на "Рамщайн, който беше обявен като част от шоуто при насрочването на гала вечерта, няма да се състои.

Дневник