„Байерн" стана шампион за рекордния 27-и път три кръга преди края на сезона в Бундеслигата. Баварците си осигуриха пета поредна титла, което също е рекорд, предварително след победа с 6:0 над "Волфсбург", а по-рано вторият "Лайпциг" завърши при равенство 0:0 с "Инголщад".

Отборът на Карло Анчелоти, за когото това беше първи сезон начело на "Байерн", събра 73 точки и е недостижим на върха. Италианецът стана и първият треньор, който е вдигал титлата в четири от петте големи европейски първенства - в Серия А с "Милан", във Висшата лига с "Челси" и в Лига 1 с ПСЖ.

За трети път баварците стават шампиони на "Фолксваген арена". Това се случи и през 2003 и 2008 г.

През този сезон "Байерн" отпадна от турнира за Купата на Германия, след като загуби на полуфинала срещу "Борусия" (Дортмунд), както и от Шампионската лига. Там отборът загуби от "Реал".

Чаби Алансо и Филип Лам ще се оттеглят като шампиони, след като двама ще прекратят кариерите си след края на първенството.

Полският нападател Роберт Левандовски вкара два гола и беше много близо да реализира хеттрик. Давид Алаба, Ариен Робен, Томас Мюлер и Джошуа Кимих също се разписаха. "Байерн" надигра съперника си и можеше да спечели още по-убедително.

Домакините завършиха с 10 души, след като Луис Густаво беше изгонен с втори жълт картон. За бразилеца това беше осмо изгонване в Буднеслигата и по този показател се изравни с бившият футболист на "Байер" (Леверкузен) Йенс Новотни.

"Волфсбург" заема 14-ото място в класирането с 33 точки, като е само на точка от зоната на изпадащите. В следващия кръг отборът гостува на "Айнтрахт" (Франкфурт).

Третият в таблицата "Борусия" направи първо равенство за сезона в Дортмунд. Жълто-черните завършиха 0:0 с "Кьолн".

Dnevnik.bg