Кметът на Шумен Любомир Христов ще сезира прокуратурата за незаконните кабели, които доставчиците на интернет и телевизия продължават да опъват незаконно по стълбовете.

Само в централната част на града общината е премахнала над 6 километра кабели, като е направила разходи за над 40 хил.лв. Въпреки това фирмите продължават с безразборното си поставяне на жици, обясни пред журналисти днес кметът Христов.

„Ще сезирам Окръжна прокуратура със справка, която сме подготвили, за да може с тяхно съдействие да се справим с този проблем. Защото вследствие на опъването на кабели имаме повече от 40 осветителни стълба, които имаха аварии и наклоняване “, каза градоначалникът. Пред собствената му тераса имало 2 интернет кабела, наскоро видял, че са станали 6.

Кметът не назова фирмите, които продължават да поставят незаконно кабели по стълбовете, като посочи, че установяването им е работа на прокуратурата и полицията. Сезирането ще е за престъпление с неизвестен извършител.

Припомняме, че община Шумен започна война с кабелните оператори  през февруари м.г., когато снегът наклони и счупи много стълбове.

ШУМ.БГ