Легендата на италианския футбол Паоло Малдини има ново спортно поприще и това не е футболът. 48-годишната икона на "Милан" се впуска в света на професионалния тенис, след като се класира за турнир на двойки от сериите "Чалънджър".

Малдини ще си партнира със Стефано Ландонио, който е негов треньор по тенис, откакто бившият защитник прекрати футболната си кариера през 2009 г. Ландонио е достигал до 975-ото място в световната ранглиста поединично.

"Паоло има добър сервис като допълнение към някои прилични удари. Той не хваща окото с определена част от играта си, но няма големи слабости", каза Ландонио за своя възпитаник и партньор на корта.

Турнирът, който ще се проведе в клуб Aspria Harbor в Милано, започва на 26 юни. Същият ден Малдини ще навърши 49 години.

Двамата с Ландонио ще участват с "уайлд кард", който спечелиха през уикенда в квалификационна надпревара, която също се проведе в клуб Aspria Harbor.

"Паоло започна да играе тенис преди пет или шест години и има някои липси по отношение на техниката. Но физически е силен и не се пречупва психически при деликатни ситуации", допълва Ландонио.

Малдини прекара цялата си футболна кариера в "Милан". Той постъпва в академията на "росонерите" още на деветгодишна възраст през 1978 г., а между 1985 и 2009 г. изиграва 902 мача за първия отбор.

Бранителят е част от спечелването на 26 трофея, включително седем титли в Серия А и пет европейски купи. За италианския национален отбор има 126 мача, като най-големите му успехи са финалите на световното първенство през 1994 г. и на европейското през 2000 г.

Dnevnik.bg