Ивайло Петев остава треньор на "Динамо" (Загреб). Хърватският клуб започна лятната си подготовка, а българският треньор показа увереност пред медиите в страната. Специалистът вярва, че през следващия сезон отборът му ще бъде шампион.

През февруари треньорът подписа нов договор с клуба до лятото на 2020 г. След това обаче се появиха информации, че може да бъде освободен, тъй като за първи път от 2005 г. отборът остана без отличие.

Петев каза, че не се интересува нито от "Риека", нито от "Хайдук", а е сигурен, че "Динамо" ще бъде шампион. "Не ме интересуват другите. Ще видите, че в края на сезона "Динамо"(Загреб) ще е шампион. Ако играем както искам, няма кой да ни победи", каза българският специалист. 

Той обясни, че е мислил много над това защо отборът му не стана шампион през миналия сезон. "Поемам си отговорността, но от друга страна това, което се случи миналата година, ни е урок. Не бива да допускаме това да се повтаря".

Ветеранът Гордан Шилденферд няма да бъде част от отбора за новия сезон и е свободен да си търси нов клуб.

"Ценя Шилденфелд, ценя неговият опит и класа, но през миналата година нямаше това постоянство, което искаме. Тук са и Филип Бенкович, и Рахмани - все млади играчи, така че централната зона на защитата не е проблем", добави Петев.

Дневник