Отборът на 68-ма бригада на Специалните сили е победител в общоармейския шампионат по военен трибой за 2017 г., който се проведе в Шумен. Второто място зае тимът на Националния военен университет „Васил Левски“, с бронзовите медали се окичиха състезателите на служба „Военна информация“.

В индивидуалното класиране първото място спечели редник Георги Кирилов от 68-ма бригада на Специалните сили. Среброто взе майор Константин Стефанов от НВУ, а бронзът - ст.л. Симеон Червенков от служба „Военна информация".

Медалите и купите на призьорите днес бяха връчени на плаца на факултета от неговия декан полк. Сашо Евлогиев. На церемонията присъстваха лекоатлетката и служител на армията Даниела Йорданова, кметът на Шумен Любомир Христов, заместник-кметът Найден Косев, заместник областният управител Петко Шаренков.

В тазгодишната надпревара домакин, на която бе факултетът „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „В. Левски“, участваха 10 отбора от структурите и формированията на Българската армия.

Състезанието включваше три дисциплини - стрелба с автомат „Калашников” по цел, разположена на 200 метра, от три положения, хвърляне на граната в цел и 3 000 м крос в пресечена местност със снаряжение.

ШУМ.БГ