24-годишен шуменец успя да измами двама свои приятели и да прибере 3 800 лева. По случая е образуван заявителски материал и ще бъде докладван на прокурор, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Преди няколко месеца Николай Б. излъгал свой 23-годишен приятел да му даде личните си данни. С тях той успял да изтегли бърз кредит в размер на 1800 лева.

Тъй като никой не плащал вноските, от фирмата притиснали истинския титуляр по заема. Той се сетил каква е работата, но първоначално опитал да изчисти въпроса с Николай. Той признал и обещал да върне парите.

За да намери сумата обаче, безработният мъж измислил друга схема. Набелязал за жертва своя 20-годишна приятелка. За целта си направил фалшив профил във Фейсбук и започнал да я заплашва, че ако не започне да работи за него, ще й се случат лоши неща.

Момичето споделило с Николай за проблема, който само това и чакал. Казал, че трябва да се наеме охрана, която да се грижи денонощно за сигурността й, тъй като знаел, че тези хора, които я заплашват, няма да се спрат пред нищо.

Първоначално уж плащал сам за сигурността й, но скоро й поискал пари, тъй като гардовете взимали скъпо. Уплашената млада жена му дала близо 3000 лева.

До разплитане на случая се стигнало, след като ужиления с кредита приятел сигнализирал полицията. Тогава изскочила и измамата с момичето.

Проведени са разпити. Работата по документиране на престъплението продължава, казаха от полицията.

ШУМ.БГ