"Левски" е на крачка да завърши привличането на Габриел Обертан. Бившият футболист на "Манчестър юнайтед" се е договорил за личните си условия, съобщи "Дарик".

Според информацията французинът ще пристигне в София този следобед, след което ще премине медицински изследвания. Ако няма проблем, той ще подпише за две години.

Обертан игра за последно в английския "Уигън". Французинът се присъедини към "латикс" през януари от руския "Анжи", където изкара само четири месеца. Той вкара един гол в 12 мача за "Уигън" и напусна, след като отборът изпадна от Чемпиъншип в Първа лига.

 

Крилото има 28 двубоя и едно попадение с екипа на "Манчестър юнайтед". 28-годишният играч беше привлечен на "Олд трафорд" от "Бордо" през лятото на 2009 г. срещу 4 милиона евро.

Ако привличането се осъществи, това ще е вторият голям трансфер за сините това лято. Наскоро те взеха игралия във Висшата лига Жорди Гомес. Останалите нови попълнения на Николай Митов са Жуниор Мапуку, Серджио Буш, Нелуц Рошу, Милош Цветкович, Васил Панайотов, Иван Горанов, Георги Ангелов, Александър Любенов и Антонио Вутов, който беше взет под наем от "Удинезе".

Лошата новина за "Левски" е контузията на централния защитник Давид Яблонски. Той е получил мускулна травма и ще отсъства между три и четири седмици.

Дневник