Общински служители в Казанлък вдигнали с „паяк” автомобил, в който било 8-годишно дете, съобщи местният сайт presstv.bg, цитиран от NOVA.  

Майката на 34 години паркирала колата си на улица „Любомир Кабакчиев“ в града. Тя оставила дъщеря си, за да влезе в близкия магазин.

По същото време минал „паякът“ и служителите преценили, че трябва да вдигнат колата, част от която била паркирана в обсега на автобусна спирка. Те обаче не забелязали, че вътре има малко момиченце.

След като автомобилът бил вдигнат, репатриращата кола се отправила към паркинг.

В това време детето отворило прозореца и започнало да крещи. Майката излязла от магазина и хукнала след „паяка“.

Служителите в специализирания автомобил разбрали, че има нещо нередно, но спрели колата чак след няколко пресечки на бул. „Н. Петков“. При гледката на детето, провесило се през прозореца на семейна кола, майката припаднала. Наложила се намесата на медици от Спешна помощ. На място дошла и полиция. Детето също било силно уплашено.

При огледа станало ясно, че общинските служители не видели детето, тъй като страничните стъкла на колата били затъмнени. Майката не могла да реагира, защото автомобилът ѝ бил вдигнат буквално за минута.

Родителите не коментират има или не нарушение при паркирането в случая, но недоумяват как тримата служители не са видели или чули навреме детето, а вдигнали колата и изминали близо километър с него.

Вести.бг