Бившият играч на "Манчестър юнайтед" Габриел Обертан официално е 11-ото ново попълнение на "Левски". Френският футболист подписа този следобед със сините за две години.

В сряда вечерта футболистът е бил на среща със собственика на клуба Спас Русев и спортния директор Даниел Боримиров. На нея са били уточнени личните условия на футболиста.

В четвъртък по обед Обертан е преминал медицински прегледи в клиника в София, след което е бил за заключителни преговори с Русев. Около 17 ч. бившият играч на "Манчестър юнайтед" подписа. 

Според информация на "Дневник" основната заплата на футболиста ще бъде около 20 хиляди евро месечно. Към нея са предвидени различни бонуси, свързани с представянето му на терена и това на "Левски" в различните турнири.

Обертан подписва с "Левски" като свободен агент, след като в началото на месеца неговият договор с "Уигън" беше прекратен. Английският тим изпадна от Чемпиъншип и французинът активира клауза, според която може да разтрогне.

По информация на "Дневник", крилото е имал предложение от испанския втородивизионен "Алмерия", което обаче е отхвърлил. В контакт с футболиста са били още отбори от Турция и Германия. Желанието на Обертан било да живее в по-голям град и по възможност да играе в европейските турнири.

Това е вторият голям трансфер за "Левски" през лятото. Наскоро сините взеха и друг играч с опит във Висшата лига - Жорди Гомес.

Дневник