Българският шампион "Лудогорец" работи по няколко сделки на трансферния прозорец. Разградчани, които вече привлякоха нов вратар, в лицето на Хорхе Броун, очакват централен защитник и халф.

Както "Дневник" съобщи, французинът Матийо Соние е много близо до договор с шампионите. Всичко около преминаване на защитника на "Гранада" в Разград е уточнено, като единственото забавяне в последните 10 дни е било заради двубоя с "Жалгирис".

От "Лудогорец" са категорични, че ще вземат Соние, ако се класират за груповата фаза на европейските турнири. С отстраняването на литовците, тимът е с една крачка по-близо, като си гарантира минимум плейофи на Лига Еворпа.

Личните условия на французина с "Лудогорец" са уточнени, като той трябва да взима 40 хил. евро месечно в тима. Единственият друг заинтересован отбор в Соние е "Спортинг" (Лисабон), но португалците предлагат единствено наем.

В полезрението на шампионите е и полският футболист Яцек Горалски. Халфът на "Ягелония" е на 24 години, а през миналия сезон записа 31 мача във всички турнири, в които вкара три гола и добави три асистенции.

Червено-жълтите, които завършиха на второ място в шампионата на Полша искат 2 млн. евро за футболиста, но "Лудогорец" е склонен да даде наполовина.

По информация на "Дневник" от няколко дни спортният директор на "Лудогорец" Методи Томанов е в чужбина, като една от вероятностите е да преговаря за Горалски.

Футболистът играе в средата на терена, а разградчани изпитват нужда от попълнение там, както се видя при отсъствието на капитана Светослав Дяков.

Горалски има три мача за "Ягелония" в Лига Европа през този сезон, но той не игра в сблъсъка с "Габала" преди два дни.

Освен двете входящи сделки, които се очакват в "Лудогорец", шампионите се разделят с вратаря Милан Борян. Сериозен интерес към канадския национал имаше от три отбора от Полша, но той преминава в "Цървена звезда".

По всяка вероятност Борян ще замине за Белград срещу минимална сума, след като вече не е нужен в Разград. На поста шампионите разполагат с Ренан, контузения Владислав Стоянов и новото попълнение Хорхе Броун.

Освен това Борян заема квота за чужденци извън ЕС, след като притежава сръбски и канадски паспорт.

Според сръбските издания "Спортски журнал" и "Мондо", вратарят вече е подписал договор с "Цървена звезда" за две години, с опция за удължаване с още една и ще играе с №82. Той пристига на стадион "Райко Митич" като заместник на продадения на "Хетафе" за 1.2 млн. евро Филип Манойлович.

През това лято "Лудогорец" се раздели петима играчи. Хосе Луис Паломино беше продаден на "Аталанта", Браян Ангуло на мексиканския "Пуебла", а Цветелин Чунчуков, Йордан Минев и Витиня напуснаха, след като договорите им изтекоха.

Дневник